CS5 på G

Computers No Comments »

Adobe släpper nya Creative Suites så ofta nu för tiden att jag tycker de borde ha gratis uppgradering från tidigare versioner. :P

Det var allt jag hade att säga faktiskt. :meh:

Frost som dröjer sig kvar

Portfolio 2 Comments »
  • english
  • swedish

Medan våren gör stora framsteg utomhus med snödroppar, krokus, påskliljor och tulpaner, som tar sig upp ur den smältande snön, så dröjer jag mig kvar i den kalla, krispiga årstiden som är vinter. ;)
Frost är så fascinerande och vackert. Jag gillar verkligen när saker glittrar över hela trädgården och det är pyttesmå former gjorda av skimrande frost överallt. :aww:

Jag har ytterligare en grupp vinterbilder att ladda upp efter den här. Efter det får jag fokusera på varmare saker. :sun:

Trolls are eating my Internetz…!

Computers 1 Comment »
Trolls are eating my Internetz...!

När man ska besöka Wikipedia och får “Webbsidan kan inte visas” som svar blir man orolig att jordens undergång kanske är på gång – och att 4chan säkert har något med det hela att göra.

Snöig tillgivenhet

Portfolio 1 Comment »
  • english
  • swedish

Fler foton från vintersäsongen. :aww:
Jag har inte så mycket att säga om dem. De är frusna i tiden på något sätt. Små bevis på tillgivenhet i kylan. :)

Bambi

Life, Portfolio No Comments »
  • english
  • swedish


Bambi

Jag gillar Bambi, men när han är i trädgården och äter äppleträden är jag inte så glad. :P
Och ja, jag vet att Bambi är en vitsvanshjort i filmen, men det är bara för att det inte finns några rådjur i USA. I originalsagan är han ett rådjur. ;)

I alla fall. Tog den här bilden idag. Genom badrumsfönstret. Jag tittade bara ut och där låg hon/han (bockar har horn, va?) och tuggade på något från trädgården. Jag blev så arg… :evul:
Men inte arg nog att inte springa efter kameran innan jag öppnade fönstret för att skrämma bort Bambi. :P

Efter min nära-Bambi-upplevelse spenderade jag 8 timmar med att bygga en lång jäkla snömur runt trädgården. Snön är frusen nog att göra block utav och förhoppningsvis kan ingenting ta sig in nu, vare sig det är harar eller rådjur… De har redan förstört det yngsta äppleträdet. :cry:

Medan jag jobbade såg jag samma man gå förbi på vägen med sin hund omkring sju gånger under dagens gång. Jag undrar vad han tänkte att jag höll på med, med mitt murbyggande… :lol:
Jag å andra sidan undrar om han inte hade någonting annat för sig än att gå ut med hunden hela dagen… :gig:

Orange

Portfolio No Comments »
  • english
  • swedish


Orange

Det är ingen hemlighet. Jag gillar rosor. :D
Och visst Internet är översvämmat av bilder på rosor, men jag bryr mig inte. :meh:
Den här rosen var speciel. Så många kronblad och så intensiv färg.
Jag måste bara dela den med världen. :fairy:

Någonting gammalt

Portfolio No Comments »
  • english
  • swedish


Old roses

Jag grävde lite och jag har hittat en hög foton som jag ska ladda upp efter hand. Börjar idag med de här gamla rosorna. :D
Jag hade glömt att jag tog den här bilden så att hitta den igen var lite som en present till mig själv. <3

Jag älskar höstens fäger. Jag minns nu att det vara väldigt kallt när jag tog den här bilden. Några dagar senare vara allting fruset, tror jag. :)

Jag tog några andra foton den dagen. Ett av dem behöver skaka hand med Photoshop och lite magi innan det är klart så jag vet inte när det dyker upp i portfolion. Samma fäger dock.
Aww, jag gillar! :aww:

Udda fågel

Life 3 Comments »

Plötsligt skriker mamma till att det är en hare i trädgården. Och javisst, det är inte bara en hare utan den haren, som bott på åkern utanför oss i många år nu. (Undrar just hur gammal en hare kan bli?) :3
I vilket fall som helst så är den här haren jättestor och fin! Med betoning på stor alltså. Den är nästan overkligt stor när man ser den på nära håll. Det är ingen liten söt kanin liksom, nej, den är bra mycket större än vår stora feta katt och ser mer ut som en hund eller liknande i storleksordning. Med ENORMA öron, som pejlar in omgivningen. Ser jättekul ut. :gig:

Den hittade fågelbordet och hjälpte sig själv till fågelfröna. I år bedriver vi alltså stödutfodring av hare. Förra året var det ekorrar. Så man kan säga att vi kommit upp oss i gnagarvärlden. :bunny:
Sen får vi såklart besök av en och annan mus. I början av vintern hade även en sork hittat godsakerna, som trillar ner från fågelbordet, men efter ett tag hittade katten sorken och så var den saken all. :gig:

Det jag INTE vill titta ut och se en kväll är en älg. Det betackar jag mig. Rådjur har redan varit inne och klampat runt, men dem har vi inte lyckats ertappa. Får se om haren kommer tillbaka. Det är iofs lite kul, men inte alls bra. Rabatter och grönsaksodlingar mår nog bäst utan en glupsk hare lös innanför staketet. :aww:

Kände för att dela med mig av bilderna jag lyckades ta av den udda fågeln. Vanliga kameran tyckte det var mycket jobbigt att det inte fanns något ljus, men jag fick även använt nightshot-funktionen på vår allra första digitalkamera. Det var längesen jag använde den. Kändes kul. :D