Udda fågel

Life Add comments

Plötsligt skriker mamma till att det är en hare i trädgården. Och javisst, det är inte bara en hare utan den haren, som bott på åkern utanför oss i många år nu. (Undrar just hur gammal en hare kan bli?) :3
I vilket fall som helst så är den här haren jättestor och fin! Med betoning på stor alltså. Den är nästan overkligt stor när man ser den på nära håll. Det är ingen liten söt kanin liksom, nej, den är bra mycket större än vår stora feta katt och ser mer ut som en hund eller liknande i storleksordning. Med ENORMA öron, som pejlar in omgivningen. Ser jättekul ut. :gig:

Den hittade fågelbordet och hjälpte sig själv till fågelfröna. I år bedriver vi alltså stödutfodring av hare. Förra året var det ekorrar. Så man kan säga att vi kommit upp oss i gnagarvärlden. :bunny:
Sen får vi såklart besök av en och annan mus. I början av vintern hade även en sork hittat godsakerna, som trillar ner från fågelbordet, men efter ett tag hittade katten sorken och så var den saken all. :gig:

Det jag INTE vill titta ut och se en kväll är en älg. Det betackar jag mig. Rådjur har redan varit inne och klampat runt, men dem har vi inte lyckats ertappa. Får se om haren kommer tillbaka. Det är iofs lite kul, men inte alls bra. Rabatter och grönsaksodlingar mår nog bäst utan en glupsk hare lös innanför staketet. :aww:

Kände för att dela med mig av bilderna jag lyckades ta av den udda fågeln. Vanliga kameran tyckte det var mycket jobbigt att det inte fanns något ljus, men jag fick även använt nightshot-funktionen på vår allra första digitalkamera. Det var längesen jag använde den. Kändes kul. :D

3 Responses to “Udda fågel”

 1. Maria Says:

  Aw, söt. :)

 2. Ann Nilsson Says:

  Det är ett monster ju! :O
  Skulle inte vilja möta DEN i mörkret! 8O

  /Ann

 3. \m/ Says:

  Haha, jag vet, det är en monsterhare! Den är så stor! :D
  Men jag mötte den igår i mörkret och det var inte så farligt. Han blev mer rädd för mig än jag för honom. :nod:
  Var värre den gången jag höll på att springa med huvudet före in i en arg älgko i trädgården en natt. ;)
  Jämfört med det är haren rätt trevlig. Jag har bestämt mig för att kalla honom Bamse från och med nu. Just på grund av storleken. :gig:

Leave a Reply

:) :D ;) :O more »